Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законність одержання субсидій будуть перевіряти завдяки інформації податківців, МВС та банків

Реклама

Мінфін наказом від 27.10.2020 р. № 641, який набрав чинності лише 05.03.2021 р., затвердив Методику верифікації житлових субсидій.

Її розроблено з метою забезпечення єдиного підходу щодо верифікації житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.

Верифікація житлових субсидій здійснюється шляхом порівняння даних, наданих реципієнтом для призначення житлової субсидії, які були надані Міністерством соціальної політики України, та інформації суб'єктів надання інформації.

Для здійснення верифікації житлових субсидій використовується інформація, одержана від суб'єктів надання інформації, зокрема від:

- Міністерства внутрішніх справ України - щодо зареєстрованих транспортних засобів та їх власників;

- Міністерства юстиції України - права власності на земельну ділянку, квартиру (будинок) (дані Державного реєстру речових прав на нерухоме майно); заборгованості за виконавчими провадженнями щодо стягнення аліментів (дані Єдиного реєстру боржників);

- Центральної виборчої комісії - щодо всіх осіб за виборчою адресою із зазначенням, чи є ця виборча адреса зареєстрованим місцем проживання кожної особи;

- банків - щодо здійснення операцій з купівлі;

- Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру - щодо інформації про земельні ділянки;

- Мінсоцполітики - щодо отримання пільги на житлово-комунальні послуги, придбання твердого палива і скрапленого газу;

- Державного центру зайнятості - про осіб, зареєстрованих у службі зайнятості як безробітні;

- Міністерства освіти і науки України - щодо навчання реципієнтів та членів сім'ї або домогосподарства для здобуття вищої, фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти за денною формою навчання;

- Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів - щодо тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів та їх власників.

Не дайте рейдерам і шахраям нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини