Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Митниці видаватимуть сертифікати на товар EUR.1 або EUR-MED за новим порядком

Реклама

Мінфін визначив новий Порядок заповнення та видачі митницею сертифіката з перевезення (походження) товару EUR.1 або EUR-MED.

Відповідний наказ Мінфіну від 02.03.2021 р. № 139 набирає чинності з дня його офіційного опублікування, крім процедури заповнення та видачі митницею сертифіката з перевезення (походження) товару EUR-MED, яка набирає чинності з дати, зазначеної у повідомленні про застосування кумуляції, опублікованому в Офіційному віснику Європейського Союзу (серія C).

Сертифікат EUR.1 або EUR-MED видають безоплатно у разі, якщо його потрібно пред'явити як доказ, що товар(и) відповідає(ють) вимогам правил визначення преференційного походження, встановлених Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження та міжнародними угодами про вільну торгівлю, у разі застосування преференційних ставок ввізного (вивізного) мита.

Його видає посадова особа митниці під час експорту (реекспорту) товару(ів) за місцем його (їх) митного оформлення та/або розташування структурного підрозділу митниці, на який покладено функції з видачі сертифіката EUR.1 або EUR-MED, або після експорту (реекспорту) товару(ів) у випадках, встановлених Конвенцією та Угодами, за місцем здійснення митного оформлення товару(ів) та/або розташування структурного підрозділу митниці, на який покладено функції з видачі сертифіката EUR.1 або EUR-MED, або за місцем державної реєстрації експортера.

Аби отримати сертифікат EUR.1 або EUR-MED експортер подає структурному підрозділу митниці такі документи:

- письмову або електронну заяву, що містить декларацію від експортера;

- електронну копію сертифіката EUR.1 або EUR-MED у разі заповнення його машинописом та (за наявності) заповнений бланк сертифіката EUR.1 або EUR-MED;

- декларацію постачальника (виробника) товарів, що мають преференційний статус походження, та/або декларацію постачальника (виробника) товарів, що не мають преференційного статусу походження, та/або довгострокову декларацію постачальника (виробника) товарів, що мають преференційний статус походження, та/або довгострокову декларацію постачальника (виробника) товарів, що не мають преференційного статусу походження, що підтверджують преференційне походження товарів з України відповідно до правил визначення преференційного походження, та/або їх електронні (скановані) копії.

Більше новин з митної справи - в LIGA360. Отримайте доступ до професійних видань Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН в єдиному рішенні. А ще тут можна налаштувати персональну стрічку новин з улюблених ресурсів. Дізнайтесь про всі можливості LIGA360: Бухгалтер за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини