Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коди КОАТУУ та повідомлення № 20-ОПП — в ДПС надали пояснення

Реклама

В ДПС нагадують, що розпорядженнями КМУ від 12.06.2020 р. № 707 - 730 визначені адміністративні центри та затверджено території територіальних громад усіх областей України. Починаючи з 19.07.2020 року діє новий районний поділ, зокрема, утворено нові райони із визначенням затверджених розпорядженнями КМУ територій територіальних громад, що ввійшли до їх складу (постанова ВРУ від 17.07.2020 р. № 807-ІХ).

У зв'язку з цим наказом Мінрегіон від 26.11.2020 р. № 290 затверджено Кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (далі - Кодифікатор), який замінить Класифікатор об'єктів адміністративно-територіального устрою України (далі - КОАТУУ).

Тому із впровадженням Кодифікатора ведення КОАТТУ буде припинено. Але у перехідний період для заповнення повідомлення № 20-ОПП може використовуватись КОАТУУ.

В ситуації, коли унаслідок зміни адміністративно-територіального устрою змінилась адміністративно-територіальна одиниця, на території якої перебуває об'єкт оподаткування, тоді повідомлення № 20-ОПП подають з ознакою "3 - зміна відомостей про об'єкт оподаткування", у графах 6-7 повідомлення № 20-ОПП зазначають код та назва населеного пункту - адміністративного центру новоствореної територіальної громади згідно з КОАТУУ. Такий порядок заповнення граф 6-7 повідомлення № 20-ОПП діятиме до завершення перехідного періоду - до запровадження Кодифікатора.

Повідомлення № 20-ОПП подають упродовж 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття об'єктів оподаткування або об'єктів, пов'язаних з оподаткуванням, або через які провадиться діяльність, до органу ДПС за основним місцем обліку платника податків.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 116.11 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Подавати звітність, контролювати своєчасність і повноту сплати податків до бюджету та відслідковувати всі податкові зміни просто з рішенням LIGA360: Бухгалтер. Отримайте тестовий доступ, щоб працювати легко та швидко.

Читайте також:

- "ДПС пояснила нюанси заповнення декларацій з екоподатку та ренти з новими кодами КОАТУУ";

- "В декларації з плати за землю вказують коди КОАТУУ адмінцентру територіальної громади".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини