Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Де жінці-підприємцю отримати довідку про сплачений ЄСВ для отримання допомоги по вагітності та пологах

Реклама

Головне управління ДПС у Миколаївській області інформує, що ФОП може безоплатно отримати довідку про наявність/відсутність заборгованості зі сплати єдиного внеску в контролюючих органах, а в органах Пенсійного фонду України - довідку про інформацію, що міститься у її персональній обліковій картці в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру. Довідка видається безоплатно на підставі поданої заяви платника.

Така відповідь ґрунтується на тому, що відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 6 Закону про ЄСВ платник єдиного внеску має право безоплатно отримувати від контролюючих органів та Пенсійного фонду в межах їх компетенції інформацію, необхідну для виконання обов'язків, покладених на платника, а також для підтвердження надходження до Пенсійного фонду сплачених платником сум єдиного внеску.

Таким чином, платник може звернутися до контролюючого органу за основним місцем обліку з заявою щодо отримання довідки про відсутність заборгованості зі сплати єдиного внеску.

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 12-1 Закону про ЄСВ Пенсійний фонд здійснює заходи щодо надання інформації з Державного реєстру відповідно до цього Закону. При цьому, пунктом 4 ч. 1 ст. 14-1 Закону про ЄСВ визначено, що Пенсійний фонд та його територіальні органи зобов'язані надавати безоплатно на вимогу застрахованих осіб інформацію, що міститься на їх персональних облікових картках у реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру.

Ефективне управління бізнесом можливе з LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ - унікальним комплексом інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН, який допоможе бути в курсі всіх законодавчих змін та забезпечить надійне партнерство. Дізнайтеся більше про рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Ну а подавати звітність без помилок та вчасно вам допоможе онлайн-сервіс Liga:REPORT. У ньому є все, що справді потрібно підприємцю, - актуальні форми звітів з підказками, шаблони первинних документів, електронна книга обліку доходів. Переконайтеся самі.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини