Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін ініціює зміни в законодавстві щодо обов’язків роботодавця з працевлаштування осіб з інвалідністю

Реклама

Уряд під час чергового засідання 31 березня схвалив проект закону, який спрямований на покращення умов працевлаштування осіб з інвалідністю, інформує Урядовий портал. Документом пропонується запровадити стимулюючий інструмент, аби роботодавці були зацікавлені у працевлаштуванні людей з інвалідністю.

Як повідомляє Мінсоцполітики, законодавчі ініціативи спрямовані на впровадження:

- альтернативного способу виконання встановленого законодавством нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю;

- диференційованого підходу щодо працевлаштування осіб з важкою формою інвалідності;

- електронної форми звіту про працевлаштування осіб з інвалідністю;

- механізмів працевлаштування осіб з інвалідністю на посадах в органах державної влади та місцевого самоврядування;

- рівних умов для усіх роботодавців в частині відповідальності за порушення законодавства у сфері працевлаштування осіб з інвалідністю;

- інших заходів щодо реалізації ефективних, сучасних та гнучких механізмів з працевлаштування осіб з інвалідністю, у тому числі в частині дерегуляції процесів, забезпечення універсального дизайну та розумного пристосування, стимулювання роботодавців з метою створення робочих місць, а також підвищення рівня відповідальності у разі невиконання встановленої квоти.

Також Кабінет Міністрів схвалив постанову, яка сприятиме покращенню доступу до соціальних послуг для людей з інвалідністю. "Цим рішенням буде спрощено отримання особами з інвалідністю або їх законними представниками компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів. Зокрема, спрощується процедура подання документів для призначення таких пільг за допомогою введення в дію електронного кабінету особи з інвалідністю", - зазначив Прем'єр-міністр.

Маєте питання щодо бухгалтерського обліку? З ним допоможе комплекс інформаційно-аналітичних продуктів LIGA360:Бухгалтер. Тут зібрані усі щоденні ситуації для бухгалтера, а також є консультації особистого експерта. Замовляйте тестовий доступ прямо зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини