Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комплексну детінізацію із зниженням податків на оплату праці можна провести у 2022 році — Гетманцев

Реклама

Голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев переконаний, що у 2022 році в Україні будуть всі законодавчі підстави для комплексної детінізації - повідомляє сайт ЕБА.

Податковий комітет активно працює над розробкою та сприятиме прийняттю низки законів про детінізацію. Вони націлені на боротьбю з нелегальним ринком підакцизних товарів (спирт, тютюн, пальне, автомобілі та інше), а також товарів з ризикованих груп (побутова техніка, ліки, ювелірні вироби) та землі.

При обговоренні згадано, що у поправках до законопроекту № 3959-1 передбачена криміналізація контрабанди підакцизних товарів.

Найскладніше в контексті детінізації - реформа митниці.

Також профільний комітет ВРУ розробив законопроєкт, який пропонує:

1) поступове зниження навантаження на фонд оплати праці;

2) об'єднання ЄСВ, ПДФО та військового збору в єдиний податок;

3) розширення можливостей для відрахувань при подачі декларацій.

Проєкт поданий Мінфіну на узгодження, але досі відповіді по ньому не надійшло.

Д. Гетманцев вважає, що податок на виведений капітал є неоднозначним інструментом, який може негативно вплинути на структуру економіки. Тому його слід впроваджувати тільки для окремих індустрій, наприклад, для ІТ-компаній в рамках проєкту Дія.Сіті. Також є пропозиція слідувати польській моделі ПнВК, яка передбачала б можливість переходу на таку систему оподаткування для компаній з обсягом доходу понад 200 млн грн на рік.

Наразі не планують скасовувати спрощену систему оподаткування для ФОП 3-ої групи. Проте проведуть заходи щодо відмежування реального малого бізнесу від великого, який використовує ФОПів для зниження податкового навантаження. Зокрема, це можна зробити через фіскалізацію. Для великих платників податків окремо профільний комітет пропонуватиме вдосконалювати вимоги щодо застосування РРО.

Як бухгалтеру встигнути за щоденним потоком інформації? Зарплата й кадри, податки, бухоблік - ексклюзивну аналітику щодо цих питань ви отримаєте у LIGA360. Замовляйте тестовий доступ прямо сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини