Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зменшення виплат, дешевша реклама та збільшення кредитування — як у Києві підтримають малий і середній бізнес

Реклама

Столична влада розширює перелік пільг та преференцій для малого і середнього бізнесу Києва. Про це міський голова Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу: "На найближчій сесії Київради я винесу на розгляд депутатів проект рішення про розширення пільг для малого та середнього бізнесу столиці".

Він повідомив, що йдеться, зокрема, про зменшення розміру пайової участі з нинішніх 50% до 1 гривні в утриманні об'єктів благоустрою власниками закладів громадського харчування.

Також у проекті рішення йдеться про збільшення розміру фінансово-кредитної підтримки суб'єктів малого та середнього підприємництва. Компенсацію відсотків не тільки за кредитами, що місто вже запровадило рік тому, а й за "кредитними лініями". А також - про розширення переліку суб'єктів малого та середнього бізнесу, які мають право на таку компенсацію. І про збільшення кількості банків-партнерів цієї програми.

Крім того, запропоновано зменшити плату за розміщення засобів зовнішньої реклами та реклами на комунальному транспорті до 50%.

"Також для всіх киян хочу повідомити, що з 5 квітня до завершення дії суворих обмежень власники авто на території Києва звільняються від оплати за паркування на майданчиках КП "Київтранспарксервіс". Ми розуміємо, що запровадивши такі пільги - і для бізнесу, і для киян загалом - місто недоотримає багато коштів у бюджет. Але ми йдемо на це, бо розуміємо, як складно сьогодні втриматися бізнесу і вижити людям. Всі виклики ми повинні подолати разом. Спільними зусиллями!" - підкреслив Віталій Кличко.

Нагадаємо, що карантин і пандемія не звільняють підприємців від обов'язкового подання звітності. Отримайте найпростіший та надійний сервіс формування і подання звітів для ФОП.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини