Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Карантинна" допомога ФОП та працівникам — із 9 квітня діє Закон, заяви приймуть із 19 квітня

Реклама

08.04.2021 року в газеті "Голос України" опублікований Закон України "Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" від 30.03.2021 р. № 1358-IX. Тож цей Закон набирає чинності із 09.04.2021 року.

Ця дата важлива для відліку часу для звернення ФОП та працівниками за "карантинною" допомогою від держави у розмірі 8000 грн.

Цю допомогу надають за заявою ФОП та працівника, поданої ними в електронній формі через Портал "Дія".

Заяву про надання допомоги можна надати протягом 30 днів із дня запровадження на території відповідного регіону додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів "червоної" зони карантину.

Проте для ФОП та працівників із регіонів, які до "червоної" зони карантину включили в лютому-березні 2021 року, відлік 30-денного строку розпочнеться із 19 квітня 2021 року.

До того ж ФОП та працівники, котрі у 2021 році вже отримували одноразову матеріальну допомогу під час "зимового" локдауну, можуть знову скористатись право на звернення за новою допомогою, якщо їх роботу припинили через віднесення регіону до "червоної" зони карантину.

Детальніше про розміри, умови та обмеження у виплаті ФОП та працівникам "карантинної" допомоги в період "весняного" локдауну, читайте за лінком.

Перелік основних КВЕД, стосовно яких здійснюють додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи, що призводять до тимчасової зупинки роботи суб'єктів господарювання, в яких працюють застраховані особи, та ФОП, ще визначить КМУ.

Також саме КМУ має схвалити порядок виплати 8000 грн "карантинної" допомоги працівникам та ФОП, який розробило Мінсоцполітики.

Спробуйте преміум-пакети LIGA360 для бухгалтерів безкоштовно. До 28 квітня є змога отримати 2-тижневий тестовий доступ до наших цифрових продуктів. Про умови акції до дня народження LIGA360 дізнавайтеся за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини