Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін змінить Порядок адмінарешту майна платника податків

Реклама

Закон України від 17.12.2020 р. № 1117-IX доповнив пп. 94.19.10 ПКУ, за яким припинення адміністративного арешту майна платника податків здійснюють у зв'язку із взяттям контролюючим органом на податковий облік нерезидента на підставі акта перевірки.

Тому ДПС довелося розробити проєкт наказу Мінфіну "Про внесення змін до Порядку застосування адміністративного арешту майна платника податків".

Додатково до вказаної зміни пропонують привести Порядок застосування адміністративного арешту майна платника податків у відповідність до сталої судової практики, відповідно до якої для арешту коштів на рахунках платника податків у банках контролюючий орган звертається до суду у порядку, передбаченому Кодексом адміністративного судочинства, та/або у порядку загального позовного провадження без прийняття таким контролюючим органом рішення про застосування адміністративного арешту майна платника податків.

Спробуйте преміум-пакети LIGA360 для бухгалтерів безкоштовно. До 28 квітня є змога отримати 2-тижневий тестовий доступ до наших цифрових продуктів. Про умови акції до дня народження LIGA360 дізнавайтеся за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини