Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи нараховують ЄСВ при оренді роботодавцем житла для працівника

Реклама

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області нагадують, що витрати, понесені роботодавцем у зв'язку з оплатою найманого житла працівнику, є базою для нарахування єдиного внеску.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 7 Закону про ЄСВ базою нарахування єдиного внеску для роботодавців є сума нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України "Про оплату праці", та сума винагороди фізичним особами за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами.

Визначення видів виплат, що відносяться до основної, додаткової заробітної плати та інших заохочувальних й компенсаційних виплат, при нарахуванні ЄСВ передбачено Інструкцією № 5.

Згідно з п.п. 2.3.4 п. 2.3 розд. 2 Інструкції № 5 виплати, що мають індивідуальний характер (оплата квартири та найманого житла, гуртожитків, товарів, продуктових замовлень, абонементів у групи здоров'я, передплати на газети та журнали, протезування, суми компенсації вартості виданого працівникам палива у випадках, непередбачених чинним законодавством), належать до фонду оплати праці у складі інших заохочувальних та компенсаційних виплат.

Інформацію про податки зручно отримувати в LIGA360:Бухгалтер. Тут є актуальна база податкових знань з офіційними роз'ясненнями ДПС і профільна аналітика з бухгалтерського обліку. Дізнайтесь про всі інструменти LIGA360:Бухгалтер за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини