Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховна Рада відмовилася переглядати підвищення цін на електроенергію для населення

Реклама

У парламенті не підтримали проект постанови "Про звернення до Кабінету Міністрів України щодо скасування необґрунтованого збільшення вартості енергоносіїв та введення мораторію терміном на 1 рік на підвищення тарифів на енергоносії" (№4609).

Проектом передбачалося рекомендувати Кабінету Міністрів "невідкладно запровадити мораторій терміном на один рік на дію всіх постанов Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, якими з 1 січня 2021 року було підвищено тарифи на газ та його доставку, електроенергію, опалення та гарячу воду, та не допускати протягом одного року прийняття таких рішень".

Голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус повідомив, що Комітет не підтримав проект постанови і пропонує його відхилити. Так і сталося.

Крім того, не знайшов належної підтримки у депутатів і проект постанови "Про вжиття невідкладних заходів спрямованих на повернення пільгового тарифу на електроенергію для населення за перші 100 кВт·год" (№4590).

Цим проектом Рада мала рекомендувати Кабінету Міністрів повернути тариф на електроенергію на рівні 0,9 грн за кВт·год, а також поновити пільгові 100 кВт·год, у межах яких застосовуватиметься цей тариф. Це стосується, зокрема, громадян, які проживають у житлових будинках, обладнаних кухонними електроплитами, та у сільській місцевості.

Голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді відхилити проект постанови, оскільки члени Комітету його не підтримали. Відповідно проект не набрав достатньої кількості голосів.

Не дайте рейдерам нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини