Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін змінив правила огляду механізмів та устаткування підвищеної небезпеки

Реклама

Кабінет Міністрів України постановою від 07 квітня 2021 р. № 319 вніс зміни до Порядку проведення огляду, випробування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки. Зміни наберуть чинності з 1 травня 2022 року.

Насамперед до назви та тексту Порядку додали слово "технічний" у відповідних відмінках перед словом "огляд". Тобто через рік, Порядок буде регулювати вже технічний огляд машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки.

Так, заплановано, що первинному технічному огляду перед введенням в експлуатацію після монтажу або складання підлягає устаткування, щодо якого не розповсюджуються вимоги відповідних технічних регламентів про кінцеву перевірку.

Технічний огляд устаткування буде проводити спеціалізована або експертна організація. Первинний та позачерговий у разі виникнення аварії або пошкодження, спричиненого надзвичайною ситуацією природного чи техногенного характеру, технічний огляд буде проводити експертна організація. Роботодавець не пізніше ніж за п'ять днів до дати проведення технічного огляду повинен повідомити про це у письмовій формі спеціалізованій або експертній організації.

У разі виявлення під час проведення технічного огляду дефектів, пошкоджень і несправностей, виникнення яких спричинено визначеними в експлуатаційних документах параметрами експлуатації або є властивим для устатковання цієї конструкції, спеціалізована або експертна організація, що проводить технічний огляд, буде повідомляти про це роботодавцю і територіальному органу Держпраці за місцезнаходженням устаткування.

А у разі досягнення призначеного строку служби, встановленого виробником в технічній документації, роботодавець повинен буде припинити подальшу експлуатацію устаткування до проведення експертного обстеження.

Більше новин бухгалтерського обліку - в LIGA360. Отримайте доступ до професійних видань Інтербух і БУХГАЛТЕР&ЗАКОН в єдиному рішенні. А ще тут можна налаштувати персональну стрічку новин з улюблених ресурсів. Дізнайтесь про всі можливості LIGA360:Бухгалтер.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини