Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У працівників великих компаній зросла заробітна плата — податківці

Реклама

Чи не найактуальнішим питанням, якому податківці приділяють особливу вагу, залишається на сьогодні виплата заробітної плати відповідно до чинного законодавства на рівні не нижче мінімальної й середньої по галузі. Про це інформують в Центральному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків.

За останній звітний період (IV квартал 2020 року), за словами податківців, середня заробітна плата на великих підприємствах становила 24100 грн, що на 27% більше за середню зарплатню по м. Києві.

Найвищий показник середньої заробітної плати по галузях економіки по платниках, які перебувають на обліку у міжрегіональному управлінні, у сфері операцій з нерухомим майном - 41010 грн, у сфері інформації та комунікації - 37726 грн та у сфері добувної промисловості - 25483 грн.

При цьому, найбільший темп росту середньої заробітної плати у IV кварталі 2020 року до попереднього періоду (ІІІ квартал 2020 року) спостерігається у сфері освіти - 88,4 %, у сфері професійної, наукової та технічної діяльності - 23,9 %, у сфері транспорту - 11,7 %, сфері оптової та роздрібної торгівлі - 8,7 % та у сфері постачання електроенергії - 8,4 %.

Хочеш автоматизувати свою роботу? Понад 50 інструментів для бухгалтерів є у LIGA360. Спробуй з тестовим доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини