Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Регіон вийшов з червоної зони — чи заплатять 8 тисяч карантинної допомоги

Реклама

Заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко взяв участь у брифінгу з питань початку виплат через портал та застосунок Дія матеріальної допомоги ФОПам та найманим працівникам, діяльність яких була призупинена або обмежена на час перебування області в "червоній" зоні.

"Законодавство визначає, що право на отримання відповідної допомоги мають громадяни, які проживають або здійснюють діяльність регіонах, у яких були або є введені карантинні обмеження "червоної зони" саме державною комісією", - сказав Музиченко. Тому регіони, які в лютому-березні увійшли в "червоні зони", але сьогодні вони звідти вийшли, також мають право на отримання допомоги. За його словами, в цих регіонах строк виплат такий же, як і в тих областях, які зараз перебувають у "червоних зонах".

Він додав: "Якщо ми будемо мати ситуацію, коли регіони в подальшому будуть відноситися до таких карантинних обмежень, то з моменту прийняття відповідного рішення державної комісії буде також встановлюватися строк 30 днів, протягом якого можна звернутися за оформленням допомоги".

Також урядовець акцентував на правильності заповнення заявки. "Аналізуючи попередню ситуацію, можемо абсолютно чітко сказати, що потрібно бути дуже уважним при запевненні персональних даних, та особливу увагу звертаємо на коректність інформації про правильний IBAN, тому що, як показує практика, це одна з передумов, коли ми не можемо коректно відпрацювати заявку та провести виплату", - сказав Музиченко.

Про таку проблему говорили й інші учасники брифінгу. "Уважно перевіряйте дані, які вносите в заявку. Вказуйте IBAN особистого рахунку, а не родичів чи друзів. Якщо всі дані заповнені правильно, а людина відповідає умовам надання допомоги, визначених законом, то виплата надійде на рахунок, вказаний у заяві на допомогу", - зазначив заступник Голови правління Пенсійного фонду України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олександр Малецький.

"Так само, як і минулого разу, послуга є доступною тільки в мобільному застосунку та на порталі Дія. Оберіть зручну для вас платформу. Проста форма заявки - вам потрібно буде заповнити лише номер IBAN вашого особистого рахунку. Щоб скористатися послугою у смартфоні, обов'язково оновіть застосунок", - заявив керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік під час брифінгу.

Швидка допомога з питань подання податкової, фінансової та статистичної звітності - це Liga:Report. Спробуйте універсальний онлайн-сервіс та переконайтеся як стане просто звітувати будь-де та будь-коли. Вигідна ціна для ФОПів та юридичних осіб, а головне - жодних доплат за модулі. Отримайте власний доступ вже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини