Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд надаватиме новим фермерам субсидії по 5 тис грн на 1 га

Реклама

Уряд підтримав постанову, яка пропонує спростити механізм підтримки фермерським господарствам, а також усунути адміністративні перешкоди при її отриманні.

Тепер для того, аби отримати фінансову допомогу, фермеру не потрібні довідки про відсутність заборгованості перед Укрдержфондом, а також про наявність поголів'я корів станом на 1 липня. Таку інформацію вже перевірятимуть розпорядники централізовано - шляхом надсилання запиту до Укрдержфонду та АІР.

Відомості із Держреєстру речових прав на нерухоме майно, які підтверджують право власності та/або користування земельною ділянкою, фермерські господарства подаватимуть лише для отримання субсидії на 1 га. За іншими напрямами (дорадництво, дотація на корів), ці відомості вже подавати не потрібно.

Також збільшують розмір бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) новоствореним фермерським господарствам у період їх становлення: із 3000 грн до 5000 грн на 1 га, проте не більше 100 тис. грн на одного отримувача.

Спрощення стосуються й того, що документи на отримання дотації за корів потрібно буде подавати не до міністерства, а до структурного підрозділу ОДА. Також скасовано комісію з надання таких дотацій. Якщо фермерське господарство відповідає встановленим вимогам, то його буде внесено до реєстру одержувачів.

Новоствореним фермерським господарствам пропонують новий напрям підтримки - виплати у розмірі 36 тис. грн за сільськогосподарську дорадчу послугу за такими напрямами: зоотехнія, ветеринарія, агрономія, органічне виробництво, екологічне управління, бухгалтерський та управлінський облік, оподаткування, залучення фінансово-кредитних ресурсів та диверсифікація сільськогосподарської діяльності.

Джерело: Урядовий портал.

LIGA360 допоможе тримати на контролі свою підприємницьку діяльність й економити час. Отримайте повну базу законодавства, контролюйте звітність та заборгованість перед державою. Перевіряйте постачальників і клієнтів. Спробуйте всі переваги LIGA360: Підприємець, замовивши тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини