Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін хоче повністю змінити порядок списання безнадійного податкового боргу

Реклама

ДПС оприлюднила для обговорення проект наказу Міністерства фінансів України "Про затвердження Порядку списання безнадійного податкового боргу платників податків".

Проєктом наказу пропонується встановити порядок списання податковими органами безнадійного податкового боргу (БПБ) платника податків, зокрема визначення суми БПБ, що підлягає списанню, прийняття рішення про таке списання та запровадити форму рішення про списання БПБ.

Розробка проекту наказу обумовлена потребою приведення нормативно-правових актів у відповідність до законів про внесення змін до ПКУ, ухвалених протягом останнього часу.

У разі прийняття цього проекту втратить чинність Порядок списання безнадійного податкового боргу платників податків, який діє зараз і затверджений Наказом № 577.

Згідно з запропонованим для обговорення проеком, крім випадку БПБ, що виник внаслідок форс-мажорних обставин, керівник (його заступник або уповноважена особа) територіального органу ДПС на підставі документів (відомостей, витягів, інформації), необхідних для підтвердження, що такий податковий борг є безнадійним, та за наявності підстав приймає рішення про списання БПБ.

Структурний підрозділ територіального органу ДПС, до функцій якого належить списання безнадійного податкового боргу, буде здійснювати таке списання щокварталу протягом двадцяти календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку, передбаченого для подання податкової декларації (розрахунку) за звітний (податковий) квартал. Рішення про списання БПБ має складатися у двох примірниках: перший - для платника податків, другий - для територіального органу ДПС.

Швидка допомога з питань подання податкової, фінансової та статистичної звітності - це Liga:Report. Спробуйте універсальний онлайн-сервіс та переконайтеся як стане просто звітувати будь-де та будь-коли. Вигідна ціна для ФОПів та юридичних осіб, а головне - жодних доплат за модулі. Отримайте власний доступ вже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини