Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Техпаспорти та договори на техінвентаризацію нерухомості переведуть в електронну форму

Реклама

Міністерство розвитку громад та територій пропонує встановити чіткі процедури технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна та механізм визначення технічної можливості поділу (об'єднання) об'єкта (об'єктів) нерухомого майна або виділу в натурі частки з об'єкта нерухомого майна.

Для цього розробили проект постанови КМУ "Деякі питання технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна".

Технічну інвентаризація об'єктів нерухомого майна проводить ФОП або юридична особа, у складі якої працюють один або більше відповідальних виконавців окремих видів робіт (послуг), пов'язаних зі створенням об'єктів архітектури, які пройшли професійну атестацію та отримали кваліфікаційний сертифікат на право виконання робіт із технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна.

Договір про проведення технічної інвентаризації дозволять укладати в електронній формі через електронний кабінет з використанням Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Технічну інвентаризація об'єкта нерухомого майна будуть проводити у такій послідовності:

- підготовка до обстеження об'єкта нерухомого майна;

- обстеження об'єкта нерухомого майна;

- оформлення результатів технічної інвентаризації.

Не дозволяють проводити обстеження об'єкта нерухомого майна виключно за фотографіями, відеозаписами, кресленнями тощо. А визначають характеристики і параметри виробів, матеріалів і конструкцій об'єкта нерухомого майна із залученням фахівців відповідної спеціалізації та атестованих лабораторій (за потреби).

На підставі інформації, отриманої виконавцем під час підготовки до обстеження та обстеження, визначають відомості щодо складу, фактичної площі, об'єму, технічного стану та/або визначення змін зазначених характеристик об'єкта нерухомого майна за певний період часу та здійснюють оформлення результатів технічної інвентаризації шляхом виготовлення інвентаризаційної справи, матеріалів технічної інвентаризації та технічних паспортів з використанням Реєстру будівельної діяльності в електронній та/або паперовій формі відповідно до законодавства. За бажанням замовника технічний паспорт може бути виготовлено у паперовій формі.

Актуальні форми звітів до держорганів, автоперевірка помилок та експертна аналітика з рішенням Liga360: Бухгалтер. Вам допоможуть алгоритми заповнення з посиланнями на нормативно-правові акти для кожного звіту. Замовте Liga360 сьогодні й позбавте себе рутини.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини