Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кличко назвав, коли в Києві зможуть запрацювати ресторани та ТРЦ

Реклама

Якщо ситуація з поширенням коронавірусу в столиці не буде погіршуватися, міська влада не виключає послаблення суворих обмежень, що були запроваджені до 30 квітня. Про це розповів міський голова Києва Віталій Кличко.

"У середу, 28 квітня, буде засідати комісія з надзвичайних ситуацій міста, що складається з епідеміологів, вірусологів та інших фахівців. Вони ухвалять рішення, зважаючи на епідеміологічну ситуацію. Ми не виключаємо послаблення запроваджених обмежень. Локдаун дав позитивні результати. Але розслаблятися зарано! Є багато ризиків. Цей вірус дуже небезпечний та агресивний. Як бачимо, все частіше від нього помирають не тільки літні люди, а й молоді. Тільки минулого тижня в Києві від ускладнень хвороби померли понад 300 людей", - пояснив Кличко. Він також зазначив, що запроваджений локдаун - вимушений крок, адже ситуація із захворюваністю в столиці була критичною: "Я постійно спілкуюся з представниками малого та середнього бізнесу. Я розумію, що вони несуть дуже великі втрати, збитки. Як і місто. Столиця тільки в першому кварталі цього року недоотримала вже понад 2,5 мільярда гривень у бюджет".

За іншої нагоди Віталій Кличко заявив, що з 1 травня столиця з великою ймовірністю може вийти з червоної зони карантину - буде відкрито громадський транспорт, торгові центри та ресторани. "Я можу сказати, що ми приймаємо рішення відповідно до критеріїв, які прописані фахівцями, людьми, які мають спеціальну освіту. Це медики, епідеміологи, люди, які зараз стежать і спілкуються з нашими іноземними партнерами для того, щоб критична ситуація не вийшла з-під контролю. Хочу зачитати декілька норм: завантаженість ліжок сьогодні 56%, ліжок з киснем завантажено майже 60%. Кількість тестувань на 100 тис. населення - понад 350. Госпіталізація повинна бути не більше 59 осіб на 100 тис. населення, у нас зараз поки 57, тобто ми відповідаємо критеріям, але не всім", - сказав він.

Як бухгалтеру встигнути за щоденним потоком інформації? Зарплата й кадри, податки, бухоблік - ексклюзивну аналітику щодо цих питань ви отримаєте у LIGA360. Замовляйте тестовий доступ уже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини