Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд ухвалив рішення щодо ціни на електроенергію та нових правил щодо ціни на газ з 1 травня

Реклама

Із 1 травня 2021 року компанії запускають річний газовий продукт, відповідно до якого ціна на газ протягом року залишатиметься незмінною. Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час вступного слова на засіданні Уряду 28 квітня.

"Для більшості українців така ціна складе трохи менше 8 грн за куб. Восени та взимку це убезпечить споживачів від різких стрибків цін, адже встановлені ціни підвищувати заборонено", - наголосив Денис Шмигаль.

Очікується, що завдяки цьому з 1 травня українцям не доведеться відстежувати ціни на газ щомісяця, оскільки постачальники встановили базові річні тарифи. Відповідно наступні 12 місяців газопостачальні компанії будуть продавати населенню газ в рамках базових річних тарифів, які заборонено підвищувати, можна лише знижувати. Окрім базової річної пропозиції постачальники можуть пропонувати інші тарифи (місячні, квартальні, річні тощо), умови яких вони можуть змінювати, попереджаючи клієнтів за місяць.

Крім того, глава уряду відзначив, що ціна на електроенергію для населення залишиться без змін - 1,68 грн за кВт/год. Відповідно Кабінет Міністрів продовжив механізм дії ПСО до 30 червня.

Більше інформації про те, як бізнесу попередити наслідки кризової ситуації, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН. Обирайте те, що потрібно саме Вашому бізнесу, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте зважені рішення вже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини