Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сім банків уже здійснюють автоматизований арешт коштів на рахунках, більшість зареєстрованих банків — готуються

Реклама

Ми вже повідомляли про активне впровадження нового - автоматизованого порядку арешту коштів на банківських рахунках боржників. І ось Мінюст вирішив додатково повідомити, які переваги цієї процедури, та чи є недоліки. Головною перевагою запровадження автоматизації процесу отримання виконавцями інформації про номери рахунків боржників фізосіб та сум коштів, які наявні на таких рахунках, а також автоматизації арешту коштів за усіма категоріями виконавчих документів, на думку урядовців, є те, що впровадження такого функціоналу не лише скоротить матеріальні та трудові ресурси як зі сторони органів примусового виконання рішень, так і банків, а й значно підвищить ефективність виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб).

Разом із цим у Мінюсті вважають недоліками запровадження цього функціоналу те, що на сьогодні до інформаційної взаємодії, яка здійснюється за допомогою автоматизованої системи виконавчого провадження, здійснили підключення лише 7 банків із понад 70 зареєстрованих в Україні.

З банками, які не здійснили підключення до системи, взаємодія щодо отримання інформації про номери рахунків боржників фізосіб та сум коштів, які наявні на таких рахунках, а також арешту коштів на рахунках боржника, відбувається у паперовому вигляді. Утім, рапортують у Мінюсті, більшість із зареєстрованих банківських установ уже підключені до тестового середовища системи, ще близько десятка перебувають на стадії консультацій та попередніх налаштувань стосовно підключення до тестового середовища.

Перевіряйте, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок контролюючих органів, за допомогою сервісу CONTR AGENT, для якого можна оформити заявку на тестовий доступ. Тут можна легко налаштувати моніторинг компаній та ФОПів і отримувати email-сповіщення про оновлення їхніх реквізитів, нове керівництво, відкриття щодо них судових справ. А ще тут можна переглянути історію змін для 6,5 млн юросіб та ФОПів. Придбайте CONTR AGENT прямо сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини