Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ назвав середню кількість готівки в кожного українця

Реклама

553,8 млрд грн - стільки готівки перебувало в обігу в Україні станом на 1 квітня 2021 року. Про це інформує НБУ. З них банкнот - на 550,2 млрд грн (2,9 млрд шт.) та монет - на 3,5 млрд грн (13,6 млрд шт.).

На думку Національного банку, у подальшому - в міру послаблення невизначеності через коронавірус та карантинні обмеження - попит на готівку зменшуватиметься.

На одного українця припадало 70 шт. банкнот та 153 шт. розмінних і обігових монет, які є засобом платежу (01 квітня торік - 72 шт. та 149 шт. відповідно).

Яких банкнот та монет найбільше в обігу? Серед банкнот - номіналом 200 гривень, а серед монет - номіналом 10 копійок (23,7% та 29,1% від загальної кількості в обігу відповідно).

А яких - найменше? Найменше у готівковому обігу банкнот номіналом 1000 гривень (68,8 млн шт. або 2,4% від загальної кількості банкнот в обігу), а монет - номіналом 10 гривень (30,4 млн шт. або 0,2% від загальної кількості монет в обігу).

Працюйте віддалено та моніторте діяльність партнерів, конкурентів і співробітників за допомогою нового інструменту - LIGA360. Ця оригінальна IT-екосистема є єдиним робочим простором для усієї команди та містить персональні набори інструментів і зручні внутрішні комунікації для роботи бухгалтерів, юристів, фінансистів, маркетингу, служби безпеки, PR, HR. Дізнайтеся більше.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини