Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін оновить форми регістрів бухобліку

Реклама

На сайті Мінфіну з'явився проект наказу "Про затвердження Змін до Методичних рекомендацій по застосуванню регістрів бухгалтерського обліку".

Документ передбачає низку змін, серед яких:

1. Підприємства, які складають фінзвітність за МСФЗ, зможуть застосовувати норми Методичних рекомендацій № 356, якщо вони не суперечать МСФЗ.

2. Регістри бухобліку можна буде складати у паперовій або в електронній формі та вони повинні мати обов'язкові реквізити.

3. Регістри бухобліку (журнали, відомості, таблиці аналітичних даних, аркуші-розшифровки тощо) за всіма господарськими операціями заповнюватимуть в гривнях і копійках, а регістри, що, крім того, ведуться окремо за операціями в іноземних валютах, - у відповідних вимірниках іноземної валюти.

4. Підприємства, враховуючи особливості своєї діяльності і технології обробки облікових даних, матимуть змогу додатково розробляти власні облікові регістри, які мають містити обов'язкові реквізити, та затверджувати їх у розпорядчому документі про організацію бухобліку.

5. Якщо вноситимуться зміни до Плану рахунків та Інструкції про його застосування № 291, підприємство за потреби буде приводити у відповідність до таких змін свої облікові регістри.

6. Будуть затверждені нові редакції таких форм, як:

- журнали із 1-го по 8-ий;

- відомість № 8 позабалансового обліку;

- аркуш-розшифровка за дебетом рахунку;

- бухгалтерська довідка до Журналу;

- головна книга;

- реєстр депонованої заробітної плати.

Хочете безкоштовно спробувати цифрові рішення для бухгалтера? Скористайтесь вільним доступом до преміум-пакетів LIGA360 на 14 днів. Реєструйтесь прямо зараз за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини