Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 квітня обмін електронними документами з контролюючим органом щодо ЄСВ має свою специфіку — ДПС

Реклама

Пресслужба Державної податкової служби України інформує, що службою з 01.04.2021 року здійснюється приймання та обробка спільно з Пенсійним фондом України звітності щодо сум нарахованого єдиного внеску. Згідно з п. 3 ч. 1 ст. 19 Закону про ЄСВ, Державна податкова служба України формує та веде реєстр страхувальників. Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 12-1 Закону про ЄСВ Реєстр застрахованих осіб формує та веде Пенсійний фонд України.

Після перевірки поданого платником податку документу в Пенсійному фонді України платникам направляється повідомлення (друга квитанція) з зазначенням результатів такої перевірки. Станом на 11 травня поточного року прийнято та оброблено понад 634 тис документів звітності із сумами нарахованого єдиного внеску.

Додатково ДПС інформує, що п. 52-1 підрозділу 10 розділу ХХ "Перехідні положення" ПКУ визначено: за порушення податкового законодавства, вчинені протягом періоду з 01 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабміном на всій території України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), зокрема, штрафні санкції, передбачені п. 120.1 ПКУ за несвоєчасне подання податкової звітності (крім ПДВ, акцизного податку, рентної плати), не застосовуються. Також п. 9-11 розділу VIII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону про ЄСВ встановлено, що тимчасово штрафні санкції, визначені ч. 11 ст. 25 цього Закону за несвоєчасне подання звітності до контролюючих органів, не застосовуються.

Інформацію про податки зручно отримувати в LIGA360:Бухгалтер. Тут є актуальна база податкових знань з офіційними роз'ясненнями ДПС і профільна аналітика з бухгалтерського обліку. Дізнайтесь про всі інструменти LIGA360:Бухгалтер за посиланням. Хочете безкоштовно спробувати цифрові рішення для бухгалтера? Скористайтесь вільним доступом до преміум-пакетів LIGA360 на 14 днів. Реєструйтесь прямо зараз за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини