Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці назвали кількість легальних мільярдерів та мільйонерів у країні

Реклама

Пресслужба Державної податкової служби України інформує, що за попередніми підсумками деклараційної кампанії доходи у сумі понад 1 млн грн задекларувала 8451 особа. Понад 1 млрд грн доходів задекларував мешканець м. Києва. Традиційно найбільша кількість мільйонерів обліковується в м. Києві (3375 особи), Дніпропетровській (684 особи), Харківській (595 осіб) та Київській (540 осіб) областях.

Найбільшу суму до сплати в бюджет визначено мешканцем м. Києва з доходів, отриманих за межами України, - майже 80 млн грн, у тому числі ПДФО - 66,5 млн грн та військового збору - 11,1 млн гривень.

Податкові зобов'язання до сплати в бюджет у сумі понад 20,0 млн грн за результатами 2020 року визначено 12 особами на загальну суму 418,0 млн грн, або 15% від загальної суми податкових зобов'язань (з урахуванням найбільшої суми). За територіальністю половина таких громадян обліковуються в м. Києві, по дві особи - в Одеській та Київській областях, по одній особі - в Харківській та Львівській областях.

Загалом, за оперативними даними, у 2021 році доходи, отримані протягом минулого року, задекларували майже 472 тис. громадян. Найактивніше декларували доходи мешканці Запорізької (майже 51 тис. декларацій), Дніпропетровської (майже 40 тис. декларацій) та Херсонської (більше ніж 37 тис. декларацій) областей.

До речі, для фізичних осіб, які бажають скористатися правом на податкову знижку, за результатами 2020 року компанія декларування не завершена і такі особи мають право подати декларації у термін до 31.12.2021 р. (включно). Станом на 01.05.2021 р. скористалися правом на податкову знижку майже 62 тис. осіб, задекларовано до повернення з бюджету - 190,6 млн гривень.

Швидка допомога з питань подання податкової, фінансової та статистичної звітності - це Liga:Report. Спробуйте універсальний онлайн-сервіс та переконайтеся як стане просто звітувати будь-де та будь-коли. Вигідна ціна для ФОПів та юридичних осіб, а головне - жодних доплат за модулі. Отримайте власний доступ вже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини