Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У звітному місяці у працівника право на дві ПСП — як заповнити додаток 4ДФ

Реклама

В ДПС вказали на особливості заповнення граф 3а, 3, 4а, 4 та 5а, 5 додатку 4 ДФ до податкового розрахунку у разі наявності у фізособи упродовж звітного місяця двох ознак податкової соціальної пільги (далі - ПСП) "02" та "04" за однією ознакою доходу "101".

Ознаку ПСП вказують у графі 9 "Ознака податкової соціальної пільги". Її заповнюють лише для фізосіб, які мали пільги щодо ПДФО у звітному періоді згідно із законодавством за місцем отримання основного доходу.

За відсутності у фізособи пільг у звітному періоді у графі 8 проставляють прочерк.

При заповненні графи 9 слід враховувати ту ознаку пільги, яка відповідає нарахованому доходу. За наявності у фізособи протягом кварталу кількох ознак пільг проставляють ознаку, яка була застосована у відповідному звітному місяці.

Тому за наявності у фізособи в звітному місяці двох ознак ПСП "02" та "04" за однією ознакою доходу "101" податковий агент у додаток 4ДФ формує два рядки, в кожному з яких у графі 6 зазначає ознаку доходу "101", а у графі 9 - ознаку ПСП "02" та "04" відповідно.

Водночас перший рядок заповнюють в загальному порядку з відображенням усіх граф, а в другому рядку у графах 3а, 3, 4а, 4 та 5а, 5 проставляють прочерки.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 103.25 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Читайте статтю "4ДФ: особливості заповнення та виправлення помилок" у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН. Для доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть оформити заявку та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини