Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Водіям дозволять знімати порушення інших на смартфон та отримувати за це 10% штрафу — МВС

Реклама

До 2024 року планується встановлення 1,5 тисячі стаціонарних камер фотовідеофіксації порушень ПДР. Станом на нині вже встановлено 92 комплекси фотовідеофіксації порушень ПДР, до 1 червня їх буде 130, а до кінця року - заплановано близько 400. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Ми плануємо реалізувати відразу 4 підходи: встановлення камер фотовідеофіксації трьох типів, посилення законодавчої бази, поліпшення дорожньої інфраструктури та системи статистики по ДТП", - зазначив Антон Геращенко.

Також Антон Геращенко додав, що наразі народні депутати розробляють новий проєкт Закону, який дозволить використовувати мобільний телефон як фактор фіксації порушення ПДР на дорозі. "Ми вивчили світовий досвід, коли кожен телефон у машині, якщо його правильно встановити, фіксує порушення ПДР. Водію достатньо клікнути на екран і поліція отримає інформацію про порушення. Якщо нам вдасться реалізувати всі задумані проєкти, то безпека на дорогах України буде, як у Швеції", - сказав він.

Варто додати, що окремі онлайн-ЗМІ повідомили: у МВС додали, що якщо це вдасться впровадити, то водії, які будуть повідомляти про порушення інших, будуть отримувати 10% з розміру штрафу. Щоправда, на сайті МВС подібне уточнення про винагороду відсутнє.

Якими будуть наступні рішення влади? Користуйтеся екосистемою LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів та інших нормативно-правових актів, що можуть вплинути на ваш бізнес та ведення обліку. Замовити прямо зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини