Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС системно співпрацюватиме з новоствореним БЕБ

Реклама

Не пізніше 6 місяців з дня набрання чинності Законом України від 28.01.2021 р. № 1150-IX має запрацювати Бюро економічної безпеки України (далі - БЕБ).

Уряд уже схвалив створення БЕБ. Таким чином, справи про економічні злочини перейдуть від СБУ та податкової міліції.

В ДПС переконані, що взаємодія із новоствореним БЕБ повинна стати системною. Вона буде будуватися на тому, щоб за рахунок системного бачення економічних процесів ДПС допомагала би БЕБ визначити найбільш небезпечні прояви економічних злочинів.

Досвід роботи податкової служби за останній рік продемонстрував, що для зміни ситуації достатньо визначити критичні точки і використати їх, у тому числі, як сигнал для бізнесу. Тоді бізнес починає змінювати свою поведінку, що позитивно позначається, зокрема, і на доходах держбюджету.

На думку заступника Голови ДПС, держава більше не допустить недоброчесної конкуренції за рахунок ухилення від сплати податків. Пріоритетом БЕБ стане протидія економічній злочинності, а не тиск на бізнес. Одночасне буде розуміння того, що порушення законодавства рано чи пізно матиме більш негативні наслідки, нівелюють усі ті переваги, які тимчасово отримує особа, порушуючи законодавство у сфері економічної діяльності.

Також в ДПС підкреслюють, що Департамент податкових розслідувань в структурі ДПС - не правоохоронний підрозділ. Його основна функція - системна аналітика, спрямована на те, щоб зрозуміти той чи інший механізм несплати податків, визначити вразливі точки та ефективно їх відпрацювати. На сьогодні таку роботу він проводить або самостійно, або із залученням правоохоронних органів.

Підготуватися до перевірок контролюючих органів допоможе ресурс "Мистецтво оборони". Тестовий доступ можна отримати за посиланням.

Як діяти при перевірках контролюючих органів - дізнавайтесь у LIGA360. Це комплекс інформаційно-аналітичних продуктів, що економить час на щоденних робочих завданнях та убезпечить від ризиків. Більше про переваги LIGA360 читайте за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини