Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС створила підрозділ розслідування податкових порушень — вже "напрацювали питань" на 7 млрд грн

Реклама

Заступник Голови ДПС Євген Олейніков повідомив, що питання, пов'язані з протидією та боротьбою зі складноструктурованими схемами з ухилення від оподаткування, зберігають свою актуальність і на сьогодні. З огляду на це в ДПС було створено Департамент податкових розслідувань, діяльність якого пов'язана саме з дослідженням комплексних схем з ухилення від сплати податків та зборів. Про це інформує пресслужба Державної податкової служби України.

"Такий департамент стане тією інституційною одиницею, на яку покладено повноваження з комплексно-аналітичної діяльності по дослідженню найбільш актуальних та небезпечних моделей (схем) з ухилення від сплати податків та зборів. При цьому, зауважу, він не буде органом, який провадитиме кримінальне розслідування податкових правопорушень", - наголосив Євген Олейніков.

Метою роботи новоствореного підрозділу є збільшення податкової ефективності платників та підвищення рівня добровільної сплати податків за рахунок відмови від схем мінімізації платежів до бюджету. Для цього, кажуть у ДПС, вживатиметься комплекс дій податкового розслідування: аналіз діяльності суб'єктів господарювання, виявлення ризиків ухилення від оподаткування, організація та контроль відпрацювання ризиків та супроводження результатів податкового розслідування.

Податківці інформують: протягом 1 кварталу поточного року Департаментом податкових розслідувань "вже напрацьовано питань на загальну суму 7,3 млрд грн".

Перевірити, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок контролюючих органів, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT. А дізнатися про дієві практики захисту від безпідставних претензій контролерів - у системі судових рішень VERDICTUM.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини