Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Про зупинення (скорочення) виробництва потрібно буде повідомляти по-новому

Реклама

Для отримання допомоги по частковому безробіттю роботодавець повідомляє центр зайнятості про можливе зупинення (скорочення) виробництва за місцем його госпдіяльності не пізніше дати початку зупинення (скорочення) виробництва письмово за встановленою формою. Обов'язок прописано у ч. 1 ст. 47 Закону України "Про зайнятість" від 05.07.2012 р. № 5067-VI та п. 7 Порядку надання допомоги по частковому безробіттю, затвердженого постаново КМУ від 03.02.2021 р. № 74.

Мінекономіки затвердило нову форми повідомлення про можливе зупинення (скорочення) виробництва наказом від 23.04.2021 р. № 858 (набирає чинності з дня його офіційного опублікування).

У формі повідомлення роботодавець вказуватиме дату, причину та орієнтовну тривалість зупинення (скорочення) виробництва, структурні підрозділи/цехи/підприємство.

Відмінністю від попередньої форми такого повідомлення є те, що його тепер подаватимуть за місцем провадження госпдіяльності. У самій формі вказують як місце провадження госпдіяльності роботодавця, так і його місцезнаходження за даними ЄДР.

Контролюйте звітність, сплату податків, економте час на пошук типових договорів і форм, слідкуйте за змінами законодавства з рішенням Liga360 для бухгалтерів. Тестовий доступ до Liga360: Бухгалтер можна замовити тут.

Також ознайомтесь:

- Держпраці оголосила план протидії неоформленій зайнятості на 2021 рік;

- Мінекономіки вказало на розміри і строки виплати авансу під час простою.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини