Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи заповнювати підсумкові суми по графам розділу І додатка 4ДФ при коригуванні показників

Реклама

При необхідності провести коригування у податковому розрахунку, зокрема його додатку 4ДФ, треба подавати:

- до закінчення строку подання податкового розрахунок - з типом "Звітний новий";

- після закінчення строку подання податкового розрахунку - з типом "Уточнюючий".

Порядок, за яким заповнюють "Звітний новий" та "Уточнюючий" податковий розрахунок при коригуванні сум ПДФО, військового збору є однаковим. Їх подають на підставі інформації з раніше поданих податкових розрахунків і вони містять інформацію лише за рядками з реквізитами або сумами нарахованого ПДФО, військового збору, які уточнюють.

Коригують показники розділу I додатка 4ДФ в такому порядку:

- для виключення одного помилкового рядка з попередньо поданої (прийнятої) інформації потрібно повторити всі графи такого рядка і у графі 10 указати "1" - на виключення рядка;

- для введення нового або пропущеного рядка потрібно повністю заповнити всі його графи й у графі 10 указати "0" - на введення рядка;

- для заміни одного помилкового рядка іншим потрібно виключити помилкову інформацію та ввести правильну інформацію, тобто повністю заповнити два рядки, один з яких виключає попередньо внесену інформацію, а другий вносить правильну інформацію. У такому разі в першому рядку в графі 10 указують "1" - рядок на виключення, а в другому - "0" - рядок на введення.

Однак при поданні додатка 4ДФ з типом форми "Звітний новий" або "Уточнюючий" та заповнення рядків на вилучення одного помилкового рядка з попередньо внесеною інформацією і введення нового або пропущеного рядка, підсумковий рядок "Всього" по графам 3а, 3, 4а, 4, 5а та 5 розділу I не заповнюють.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 103.25 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Електронна звітність, перевірка контрагентів та уся інформаційно-правова база для впевненої роботи втілені у LIGA360:Бухгалтер. Переконайтеся самі - замовляйте тестовий доступ до рішення LIGA360 Бухгалтер.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини