Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уточнитися в декларації з плати за землю можна упродовж 1095 днів — ДПС

Реклама

Юрособи самостійно обчислюють суму плати за землю щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями. Подавши таку декларацію уже не потрібно звітувати щомісячно.

Водночас юрособа може подати уточнюючу податкову декларацію з плати за землю (земельного податку та/або орендної плати) протягом 1095 днів, що настають за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов'язання з плати за землю (земельного податку або орендної плати), визначеного у податковій декларації, яку уточнюють.

Адже згідно з абз. 4 п. 102.1 ПКУ з місцевих податків та/або зборів, за якими передбачено подання річної податкової декларації, контролюючий орган, крім випадків, визначених п. 102.2 ПКУ, може за результатами перевірки самостійно визначити суму грошових зобов'язань, якщо виявляє заниження суми визначеного платником податків податкового зобов'язання з цих податків, не пізніше закінчення 1095 дня, що настає за останнім днем граничного строку сплати цих податків.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 111.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Електронна звітність, перевірка контрагентів та уся інформаційно-правова база для впевненої роботи із LIGA360: Бухгалтер. - замовляйте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини