Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк вніс зміни до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті

Реклама

Національний банк України встановив новий порядок виконання банками розрахункових документів стягувачів у зв'язку з переходом банків на роботу в режимі 23/7. Для банків, які перейшли на роботу у режимі 23/7, збільшується тривалість операційного дня, внаслідок чого збільшується і час для виконання розрахункових документів стягувачів на примусове списання та стягнення коштів з рахунків клієнтів.

Новий порядок передбачає виконання розрахункових документів стягувачів з урахуванням поточних надходжень коштів на рахунок клієнта протягом операційного дня (раніше банки виконували такі документи за рахунок поточних надходжень протягом операційного часу). Це дає можливість забезпечити оптимальне виконання банками розрахункових документів стягувачів.

Відповідні норми містить Постанова № 44, якою внесено зміни до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті. Постанова № 44 набрала чинності 28.05.2021 р.

Більше новин бухгалтерського обліку - в LIGA360. Отримайте доступ до професійних видань Інтербух і БУХГАЛТЕР&ЗАКОН в єдиному рішенні. А ще тут можна налаштувати персональну стрічку новин з улюблених ресурсів. Дізнайтесь про всі можливості LIGA360:Бухгалтер.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини