Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 червня буде спрощено процедуру приєднання до електромереж – НКРЕКП

Реклама

НКРЕКП 28.04.2021 прийняла постанову № 717 "Про затвердження змін до Кодексу систем розподілу". Відповідні зміни до Кодексу систем розподілу набирають чинності з 01.06.2021. Про це інформує сам регулятор.

Ключові нововведення, запроваджені регулятором для спрощення отримання замовниками послуг з приєднання, наступні.

Запровадження публічних договорів про приєднання

Зазначена норма унеможливить нав'язування операторами систем розподілу додаткових умов замовникам при укладанні договору про приєднання, зокрема збільшення строку надання послуги, зміну умов договору, зміну порядку сплати вартості послуги з приєднання тощо. Договори про надання послуг з приєднання укладаються з урахуванням статей 633, 634, 641, 642 ЦКУ за типовою формою, наведеною у відповідних додатках до Кодексу.

Спрощення для замовників прийняття (акцептування) умов договору

Із 01.06.2021 р. договір про приєднання вважається укладеним з дати подання замовником належним чином оформленої заяви про приєднання. Однак технічні умови набирають чинності після оплати замовником вартості послуги з приєднання.

Якщо замовник не оплатив послугу зі стандартного приєднання протягом 20 днів з дня отримання технічних умов, розрахунку вартості плати за приєднання до електричних мереж та рахунка на оплату плати за приєднання, такий договір вважається розірваним, а технічні умови такими, що не набрали чинності.

Зменшення кількості документів, що додаються до заяви про приєднання

Замовники послуг з приєднання будуть зазначати у заяві про приєднання лише дані з електронних реєстрів (передбачено надання копій документів лише у випадку відсутності відповідної інформації в електронних реєстрах) та додавати графічні матеріали із вказанням точки приєднання - один додаток до заяви.

Зменшення кількості процедур надання послуги

Замовники мають погоджувати з виконавцем послуг (ОСР) на відповідність вимогам технічних умов проєктну документацію щодо будівництва (реконструкції, технічного переоснащення) електричних мереж внутрішнього електрозабезпечення електроустановок Замовника лише для об'єктів напругою в точці приєднання вище 27,5 кВ.

Новації також передбачають збільшення прозорості надання послуг з приєднання, спрощення процедури фіксації надання ОСР послуги з приєднання, зміни у порядку електрифікації території, що підлягає комплексній забудові.

Перевіряйте компанії, приватних підприємців та фізосіб у LIGA360. Система відобразить офіційні дані з держреєстрів: реквізити, судові справи, фінансовий і податковий стан. Замовляйте LIGA360 сьогодні та будьте впевнені у своїх бізнес-зв'язках.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини