Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як звітувати про кількість працівників, їх прийняття та звільнення у 4ДФ — ДПС

Реклама

Яку кількість працівників слід зазначати у рядку "Працювало за трудовими договорами (контрактами)" у додатку 4ДФ до Розрахунку, якщо в окремому місяці звітного кварталу кількість працівників змінювалась у зв'язку із прийняттям та звільненням з місця роботи?

У разі неодноразового прийняття фізичної особи на роботу і її звільнення з роботи у звітному місяці про таку особу потрібно заповнювати стільки рядків, скільки разів інформація про зміну місця роботи особи зустрічається у звітному місяці.

Навпроти напису "Працювало за трудовими договорами" у рядку 04 додатка 4ДФ до Розрахунку проставляється кількість працівників, що працюють за трудовими договорами (контрактами) у звітному періоді, по яких здійснюється нараховування доходу за ознакою "101" (пп. 1 п. 4 розд. IV Порядку).

При цьому, якщо, наприклад, станом на 01 квітня поточного року за трудовими договорами працювало 30 осіб, а протягом звітного місяця одна особа звільнилась, дві особи були прийняті на роботу, то фактично протягом звітного місяця працювало 32 особи.

Таким чином, якщо в окремому місяці звітного кварталу кількість працівників змінювалась у зв'язку із прийняттям та звільненням з місця роботи, то у рядку 04 "Працювало за трудовими договорами (контрактами)" додатка 4ДФ до Розрахунку слід зазначати максимальну кількість працівників, які фактично працювали за трудовими договорами протягом такого звітного місяця.

Докладніше про зарплатну звітність читайте в матеріалі "Додаток 4ДФ до Податкового розрахунку: алгоритм заповнення" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 103.25 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини