Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Надбавка собі самому до зарплати у тисячу відсотків — НАЗК упіймало за руку керівника ДФС

Реклама

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) повідомило, що виявило у квітні 37 порушень вимог і обмежень законодавства, що стосуються конфлікту інтересів, одержання подарунків, сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності (статті 172-7, 172-4, 172-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Серед посадовців, які вчинили правопорушення: керівниця самостійного структурного підрозділу центрального апарату Державного бюро розслідувань, голова місцевої державної адміністрації та колишній виконуючий обов'язки голови Державної фіскальної служби України.

Так, серед тих, кому НАЗК вручило адміністративні протоколи за призначення додаткових виплат (премій, надбавок) самому собі, був і колишній виконуючий обов'язки Голови ДФС України. Розмір премій, які він собі призначив, був максимальним (30% від посадового окладу), а розмір надбавки за інтенсивність праці коливався від 100 до 1000 % від його посадового окладу.

НАЗК звертає увагу, що в ситуації, коли посадовець стає виконувачем обов'язків, завжди виникає потенційний конфлікт інтересів, зумовлений можливістю реалізації певних службових повноважень щодо себе. За таких умов треба своєчасно повідомити про конфлікт інтересів у спосіб, визначений для відповідного керівника, а також утримуватись від реалізації повноважень стосовно себе поки конфлікт інтересів не буде врегульовано.

Перевіряйте компанії, приватних підприємців та фізосіб у LIGA360. Система відобразить офіційні дані з держреєстрів: реквізити, судові справи, фінансовий і податковий стан. Замовляйте LIGA360 сьогодні та будьте впевнені у своїх бізнес-зв'язках.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини