Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронні лікарняні стануть обов’язковими з 1 вересня — наказ МОЗ

Реклама

Схоже, реформування сфери тимчасової непрацездатності наближається до фіналу. МОЗ вирішив поставити крапку в запровадженні електронних лікарняних і прийняв наказ від 01.06.2021 р. № 1066.

Цим наказом затвердили:

- Порядок формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я;

- Порядок здійснення Фондом соціального страхування України перевірок обґрунтованості видачі та продовження листків непрацездатності;

- Інструкцію по роботі з медичними висновками про тимчасову непрацездатність в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я та листками непрацездатності на період дії перехідної моделі.

МОЗ визначив, що за наявності відповідної технічної можливості формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність у Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я є обов'язковим:

  • із 04 червня 2021 року - для закладів охорони здоров'я, які в установленому порядку підключені до електронної системи охорони здоров'я;

  • із 01 вересня 2021 року - для всіх закладів охорони здоров'я.

Також МОЗ вніс зміни до Положення про експертизу тимчасової непрацездатності, яке тепер називається Порядок організації експертизи тимчасової втрати працездатності. Цей порядок неухильно використовують заклади охорони здоров'я незалежно від форми власності, та фізичні особи-підприємці, які отримали ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики, при визначенні тимчасової непрацездатності.

Більше того, у новій редакції МОЗ виклав Положення про експертизу тимчасової непрацездатності.

Де бухгалтеру швидко знаходити відповіді на робочі питання? У системі LIGA360:Бухгалтер зібрано 1,4 тисячі алгоритмів дій та інструкцій. Придбайте систему прямо зараз та завжди майте роз'яснення експертів під рукою.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини