Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Арешт рахунків не привід затримувати остаточний розрахунок зі звільненим працівником — Держпраці

Реклама

Суд підтримав штраф, накладений регіональним управлінням Держпраці, незважаючи на факт арешту рахунків підприємства і в зв`язку з цим неможливість своєчасно виплачувати зарплату працівникам. Такою судовою суперечкою поділилися в Управлінні Держпраці у Сумській області.

При перевірці встановили факт невиконання законних вимог інспектора праці, у зв'язку з чим генерального директора притягнуто до адмінвідповідальності за порушення вимог ч. 1 ст. 116 КЗпП - виплата коштів звільненим працівникам не провадилась у день звільнення.

Генеральний директор пояснював невиконання вимог припису тим, що арештовані рахунки і тому неможливо своєчасно виплатити зарплату.

Однак колегія суддів вважала це пояснення необґрунтованим, бо не надано жодного документального підтвердження щодо вжиття заходів із зняття арештів банківських рахунків з метою виплати всіх необхідних працівникам коштів на виконання вимог припису.

Ще більше судової практики у сфері трудових відносин викладено у системі VERDICTUM. Бажаєте отримати тестовий доступ до системи VERDICTUM - тисніть сюди.

Також читайте:

- поради від Мін'юсту, якщо банківську картку заблокували через борги;

- банківські рахунки для зарплати можуть арештувати за борги.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини