Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи потрібен кредитним спілкам РРО

Реклама

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області надали роз'яснення кредитним спілкам в частині необхідності застосовувати РРО.

Суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу, зобов'язані застосовувати РРО або програмні РРО (п. 1 ст. 3 Закону про РРО).

Перелік господарських операцій, при виконанні яких не потрібно застосовувати РРО та/або програмні РРО, визначено ст. 9 Закону про РРО. У ньому відсутні послуги, у тому числі фінансові у сфері кредитування.

Тому при проведенні розрахунків за надані фінансові послуги з прийняттям/видачею готівкових коштів кредитні спілки зобов'язані застосовувати РРО та/або програмні РРО. Проте, якщо розрахунки проводять виключно через банківські установи, тоді РРО не застосовують.

Де бухгалтеру знаходити відповіді на робочі питання? У системі LIGA360: Бухгалтер зібрано 1,4 тисячі алгоритмів дій та інструкцій. Придбайте систему прямо зараз та завжди майте роз'яснення експертів під рукою.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини