Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли держоргани в Україні не зможуть вимагати паперові документи, довідки та посвідчення – законопроект стартував

Реклама

Верховна Рада ухвалила в першому читанні закон про режим "без паперів" (законопроект №5495). Основна мета paperless - держоргани в Україні не зможуть вимагати паперові документи, довідки та посвідчення, якщо інформація є в державних реєстрах. Згодом більше не доведеться ходити по довідки, стояти в чергах та робити ксерокопії. Інформацію, яка потрібна державі про вас, можна буде згенерувати на порталі чи в застосунку Дія. Про це інформує Мінцифри.

Хочеш автоматизувати свою роботу? Понад 50 інструментів для бухгалтерів є у LIGA360. Спробуй з тестовим доступом.

На порталі Дія доступні вже понад 70 онлайн-послуг для українців, зокрема: реєстрація бізнесу, комплексна послуга єМалятко для батьків новонароджених, оформлення допомоги з безробіття тощо.

Зараз Мінцифри працює над впровадженням цілого пакета послуг, які також функціонуватимуть у Дії: подання заяви на шлюб, запис у чергу до дитячого садочка, довідка про місце навчання, призначення пенсії чи субсидії, декларація з сімейним лікарем, е-лікарняний тощо. До 2024 року Мінцифри планує оцифрувати 100% послуг.

Це все дозволить перекласти діалог між державою і людиною з канцеляризмів на максимально просту мову. Законопроект про рaperless допоможе боротись із корупцією та знищувати бюрократію. Режим "без паперів" - це не тільки скасування збору одного наказу, трьох заяв та п'яти довідок для того, щоб отримати шосту. Режим "без паперів" - це зручність у користуванні та людяність у спілкуванні. Коли держапарат не віднімає години часу, а працює як сервіс, що пояснює і допомагає.

Хочете щомісяця отримувати 40 аналітичних матеріалів з бухобліку? Спробуйте рішення LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" та "Інтербух", а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини