Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можливо тимчасово призупинити підприємницьку діяльність — ДПС

Реклама

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що порядок проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та порядок державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця визначено Законом України від 15 травня 2003 року № 755-IV "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань".

Цим Законом та іншими нормативно-правовими актами не передбачено тимчасове припинення підприємницької діяльності.

Водночас нагадаємо, що платники єдиного податку І і ІІ груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів (відповідно до п. 295.5 ПКУ). Детальніше про це читайте в нашому повідомленні.

Хочете читати всі бухгалтерські видання та новини на єдиній платформі? Спробуйте систему LIGA360:Бухгалтер. Тут можна налаштувати персональну стрічку новин з улюблених видань та слідкувати за актуальними темами бухобліку. Замовляйте тестовий доступ за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини