Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За продаж товарів через поповнення на картку загрожує штраф 85 тис. грн

Реклама

ДПС повідомила про часті випадки прийому продавцями оплати за товари (послуги) на карткові рахунки фізосіб.

За такої ситуації продавці отримують необліковані доходи, не сплачують податків до бюджету, бо така схема популярна у тих, хто не зареєстрований суб'єктами господарювання.

Податківці уважають, що отримані кошти, ймовірно, використовують на придбання контрафактних товарів, виплати зарплат "у конвертах", тощо. Проте, звісно, найбільше їх турбує те, що бюджет від таких операцій не отримує ані копійки.

Покупців товарів за такою схемою попереджають, що товар може бути сумнівної якості та без можливості його повернути або ж звернутися до держорганів із захистом своїх прав. Покупець в такому випадку не отримує розрахунковий документ, який би підтвердив оплату за товар.

Наостанок ДПС попереджає, що систематичне отримання коштів на картковий рахунок фізособи за товари (послуги) має всі ознаки господарської діяльності, яку треба обов'язково реєструвати. За госпдіяльність без держреєстрації передбачена адмінвідповідальність - штраф у розмірі до 85 тис. грн з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення такого адміністративного правопорушення (ст. 164 КУпАП).

Обирайте комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки, а також моніторте контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Ознайомитися з пропозицією.

Також читайте:

- чи можливо тимчасово призупинити підприємницьку діяльність;

- в якому розмірі єдинники сплачують ЄСВ у місяці їх реєстрації;

- єдинників 1 та 2 групи не штрафують за несвоєчасну сплату авансових внесків у період карантину.

Підписуйтеся на на канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини