Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи штрафують ФОПа на єдиному податку за неподання заяви при зміні місця провадження господарської діяльності

Реклама

ГУ ДПС у Волинській області інформує, що у ПКУ не передбачена відповідальність за неподання фізособою - підприємцем - платником єдиного податку заяви про застосування спрощеної системи оподаткування у разі зміни місця провадження господарської діяльності.

Водночас у разі виявлення відповідним контролюючим органом під час проведення перевірок порушень платником єдиного податку І - ІІІ груп вимог, встановлених главою 1 "Спрощена система оподаткування, обліку та звітності" розд. XIV ПКУ, анулювання реєстрації платника єдиного податку І - ІІІ груп проводиться за рішенням такого органу, прийнятим на підставі акта перевірки, з першого числа місяця, наступного за кварталом, в якому допущено порушення. У такому випадку суб'єкт господарювання має право обрати або перейти на спрощену систему оподаткування після закінчення чотирьох послідовних кварталів з моменту прийняття рішення контролюючим органом.

Крім того, якщо зміна місця провадження господарської діяльності призводить до збільшення розміру ставки єдиного податку, зокрема у разі здійснення платниками єдиного податку першої і другої груп господарської діяльності на територіях більш як однієї сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаних територіальних громад, то до платника, яким не подано заяву про зміну місця провадження діяльності, застосовується відповідальність, передбачена п. 122.1 ПКУ.

Інформацію про податки зручно отримувати в LIGA360:Бухгалтер. Тут є актуальна база податкових знань з офіційними роз'ясненнями ДПС і профільна аналітика з бухгалтерського обліку. Дізнайтесь про всі інструменти LIGA360:Бухгалтер за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини