Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може ФОП – єдинник другої групи надавати послуги фізособам – нерезидентам

Реклама

ДПС в черговій консультації пояснила, чи слід вважати населенням нерезидентів в цілях надання їм освітніх послуг.

Нагадаємо, що за правилами пп. 2 п. 291.4 ПКУ ФОП може перебувати на другій групи єдиного податку, за відповідності протягом календарного року сукупності таких критеріїв:

  • не використовують працю найманих осіб або кількість працівників не перевищує 10 осіб;

  • обсяг доходу не перевищує 834 розміри мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

При цьому господарська діяльність дозволена в межах надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню.

Поняття "населення", за словами ДПС, у розумінні пп. 2 п. 291.4 ПКУ не є специфічним, а використовується у загальному значенні.

Населення - це сукупність людей, які перебувають у межах даної держави і підлягають її юрисдикції. До складу населення входять громадяни даної держави, іноземні громадяни, які живуть у цій державі тривалий час, особи без громадянства та особи з подвійним і більше громадянством.

З огляду на зазначене, ФОП-платники єдиного податку другої групи не можуть, на думку податківців, надавати послуги фізичним особам - нерезидентам.

Джерело: ІПК ДПС у Харківській області від 20.04.2021 р. № 1620/ІПК/20-40-24-04-10

Також читайте статтю "Єдинник другої групи отримує виручку на картку: чи важливе призначення платежу" в системі LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Підписуйтеся на на канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини