Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС оштрафувала на 25 млн грн за торгівлю через нефіскалізовані касові апарати

Реклама

Податківці поділились результатами фактичної перевірки двох господарських об'єктів, що належать одному з підприємств м. Мелітополя.

На касах підприємства розрахункові операції проводились через три РРО з неіснуючими фіскальними номерами, РРО не зареєстровані, не опломбовані у встановленому порядку та не переведені у фіскальний режим роботи. Через вказані касові пристрої продавали продукти харчування та алкогольні напої, тютюнові вироби.

За даними підсумкових звітів нефіскалізованих касових пристроїв продано товарів на понад 54 млн гривень.

Тому перевіряючі вказали на порушенням п. 1 та 2 статті 3 Закону про РРО, зокрема, в частині проведення розрахункових операцій без застосування зареєстрованих РРО. До того ж зазначені касові пристрої не зазначені в ліцензіях на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

На цьому виявлені порушення не закінчилися. На підприємстві відсутні трудові договори та інші документи про трудові відносини з чотирма продавцями, які працювали в магазинах.

В підсумку за результатами перевірок наклали штрафні санкції у розмірі понад 25 млн гривень.

За повідомленням ДПС.

Користуйтеся в роботі публікацією "Попередня оплата за товар, якого ще немає в наявності: тонкощі застосування РРО" в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Підписуйтеся на на канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини