Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки підвищив вартість дизельного палива та бензину

Реклама

Директорат цінової політики та розвитку реального сектору економіки Мінекономіки повідомляє, що станом на 21.06.2021 року визначено середню вартість 1 літра дизельного палива ULSD 10 ppm, яка становить 22,23 гривень, та 1 літра бензинів автомобільних GASOLINE 10 ppm, яка становить 25,84 гривень. Таким чином середня ціна дизпалива зросла на 14 копійок, а бензину на 2 копійки.

Варто нагадати, що віднедавна нормою п. 41-1 Порядку № 1236 на період карантину передбачено державне регулювання роздрібної ціни на дизельне паливо та автомобільний бензин. Для цього Мінекономіки повинно періодично визначати та оприлюднювати середні ціни на пальне, залежно від яких і визначають максимальну роздрібну ціну.

Таким чином, зараз з урахуванням граничних торговельних націнок максимальна ціна на "звичайний" бензин при продажу через АЗС не повинна перевищувати 30,84 грн/літр, а ціна на "звичайне" дизпаливо не повинна перевищувати 29,23 грн/л.

Не встигаєш за змінами законодавства? Автоматичні сповіщення є у системі LIGA360 вирішать цю проблему. Не пропусти важливих нововведень.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини