Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Безкоштовного проїзду та ремонту більше не буде — Кабмін виступає за заміну їх на компенсації пільговикам

Реклама

Кабмін зареєстрував у парламенті проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пільг з оплати проїзду та деяких інших пільг (№ 5651 від 11.06.2021 р.).

Із текстом нормативно-правових актів зручно ознайомитися в ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити повнофункціональний тестовий доступ можна тут.

Законопроект пропонує з усіх законодавчих актів, що передбачають безоплатний проїзд у міському та приміському транспорті, прибрати можливість пільгових категорій населення користуватися таким транспортом на підставі відповідних посвідчень. А органам місцевої влади доручать самостійно визначити порядок грошової компенсації витрат на проїзд для пільгових категорій - осіб з інвалідністю, ветеранів війни і праці, чорнобильців, пенсіонерів, багатодітних сімей тощо.

Задля цього у відповідних законах викреслять право безкоштовного проїзду за наявності посвідчення чи довідки (а в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду - також електронного квитка, який видається на безоплатній основі). Натомість пропишуть, що відповідні пільги надаються на підставі відповідних рішень органів місцевого самоврядування, військово-цивільних адміністрацій у визначених ними порядку та розмірах у формі грошової компенсації.

Також саме місцева влада, а не КМУ буде надавати пільги щодо встановлення та оплати стаціонарних телефонів, капітального ремонту будинків для тих громадян, хто зараз має такі пільги.

Проект акта погоджено без зауважень Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування "Асоціація міст України"; не підтримано - Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини, Уповноваженим Президента України з прав людей з інвалідністю, громадською спілкою "Всеукраїнське громадське об'єднання "Національна Асамблея людей з інвалідністю України", Спільним представницьким органом репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок на національному рівні.

Проект акта було обговорено та не підтримано Громадською радою при Міністерстві соціальної політики. Проект акта було оприлюднено на офіційному сайті Мінсоцполітики. До обговорення долучилось 6 осіб, з них підтримали проект актa 2 особи.

Не встигаєш за змінами законодавства? Автоматичні сповіщення є у системі LIGA360 вирішать цю проблему. Не пропусти важливих нововведень.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини