Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін оновлює форму фіскального чеку і додає новий реквізит

Реклама

Для торговців, які використовують РРО та/або програмні РРО, Мінфін затвердив наказом від 08.06.2021 р. № 329 (далі - Наказ № 329) зміни до Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів.

По-перше, маємо нові редакції форми фіскального касового чеку на товари (послуги) та фіскального касового чеку видачі коштів.

По-друге, у формах фіскальних чеків з'явився новий реквізит - цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої (зазначається у випадках, передбачених чинним законодавством).

До 1 жовтня 2021 року вимоги до форми і змісту розрахункових документів в частині цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої не поширюються на розрахункові документи, які створені РРО, версії внутрішнього програмного забезпечення яких включені до Держреєстру РРО до дня набрання чинності наказом № 329.

Також уточнено, що реквізит фіскального чеку на товари (послуги) "цифрове значення штрихового коду товару" зазначають у випадках, передбачених чинним законодавством, а у разі непередбачення - за бажанням платника.

По-четверте, затверджена форма фіскального касового чека за операцією з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі.

Наказ № 329 набирає чинності з 1 липня 2021 року, але не раніше дня його офіційного опублікування.

Маєте питання щодо РРО? Відповіді знайдете в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини