Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ змінив правила використання корпоративних платіжних карток

Реклама

Із 1 липня постановою Правління НБУ від 25.06.2021 р. № 60 змінено норми Положення про порядок емісії електронних платіжних засобів і здійснення операцій з їх використанням.

НБУ запевняє, що розширює можливості використання корпоративних платіжних карток , а тому:

1. Надано право бізнесу (суб'єкту господарювання) самостійно визначати осіб, які мають право використовувати корпоративні платіжні картки, емітовані до його рахунку.

Власник рахунку самостійно визначатиме осіб, які мають право використовувати корпоративний(і) [бізнесовий(і)] електронний(і) платіжний(і) засіб (засоби), емітований(і) до його рахунку, та зобов'язаний надати емітенту їх ідентифікаційні дані в порядку, визначеному внутрішньобанківськими правилами та умовами договору з емітентом.

2. Розмежовано відповідальність суб'єкта господарювання та держателя корпоративної платіжної картки.

Власник рахунку несе відповідальність за використання корпоративних (бізнесових) електронних платіжних засобів під час здійснення платіжних операцій

3. Спрощено отримання платіжної картки довіреною особою/представником фізичної особи-власника рахунку.

Довіреність на отримання електронного платіжного засобу може бути засвідчена уповноваженим працівником банку, якщо вона складається в банку в присутності фізичної особи - власника рахунку. Така довіреність додаткового засвідчення не потребує.

4. Відтепер переказ, ініційований з використанням платіжної картки (електронного платіжного засобу), уважають безготівковим розрахунком.

Як і раніше, користувач має право за допомогою корпоративного (бізнесового) електронного платіжного засобу отримувати готівку в розмірах, установлених нормативно-правовими актами НБУ з питань ведення касових операцій суб'єктами господарювання. Використовувати корпоративні (бізнесові) електронні платіжні засоби для виплати зарплати, інших видів соціальних виплат і допомоги забороняється.

Не витрачайте час на моніторинг законодавчих змін. Комплекс інформаційно-аналітичних продуктів LIGA360 надає доступ до актуальної бази законодавства та автоматично сповіщає про будь-які нововведення. Замовляйте тестовий доступ прямо зараз.

Підписуйтеся на на канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини