Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На працівників держорганів чекає чергове скорочення штату

Реклама

НАДС розробило проект постанови КМУ "Деякі питання скорочення граничної чисельності працівників апарату та територіальних органів центральних органів виконавчої влади, інших державних органів".

Необхідність її прийняття обумовлюють тим, що у держорганах поширена практика збереження значної кількості вакансій, які не заповнені. Це робиться аби зберігати максимальну у межах граничної чисельності кількість посад, що дає можливість у подальшому використовувати економію фонду оплати праці. За даними НАДС упродовж 2017-2020 років виявлено понад 30 тис. вакансій, що зумовило економію фонду оплати праці у розмірі 6 млрд. грн. Ці кошти держоргани використовують для встановлення надмірних та необґрунтованих надбавок.

Запропонована гранична чисельності працівників держорганів передбачає скорочення штату, але не усіх держорганів, зокрема, без змін залишать МВС, Мінфін, МЗС.

Разом з тим, у разі прийняття цієї постанови держорганам, для яких гранична чисельність регулюється не постановою № 85, будуть рекомендувати ініціювати скорочення чисельності працівників з розрахунку фактичної чисельності, збільшеної на 10% від граничної чисельності держоргану.

Як бухгалтеру встигнути за щоденним потоком інформації? Зарплата й кадри, податки, бухоблік - ексклюзивну аналітику щодо цих питань ви отримаєте у LIGA360. Замовляйте тестовий доступ прямо сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини