Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінімальний розмір аліментів збільшився із 1 липня

Реклама

Із 1 липня 2021 року відбулося зростання прожиткового мінімуму, розмір якого встановлений у ст. 7 Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік". Про розміри прожиткового мінімум у 2021 році читайте тут.

Цей показник застосовують при визначенні розмірів соціальних допомог, виплат та інших соціальних стандартів.

Зокрема, мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, аніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Тому із 1 липня мінімальний гарантований розмір аліментів складає:

- для дітей до 6 років - 1006,50 грн;

- для дітей від 6 до 18 років - 1255 грн;

- для дітей від 18 до 23 років - 1189,50 грн.

В Північно-Східному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції зазначили, що для врегулювання питання збільшення аліментів батькам не потрібно самостійно звертатися до державних виконавців. Збільшення прожиткового мінімуму - підстава автоматично визначити виконавцем розміру аліментів з урахуванням такого збільшення з моменту набуття чинності даних норм. Таким чином, вказана процедура відбувається в автоматичному порядку, без жодних звернень стягувача аліментів.

Де бухгалтеру знаходити відповіді на робочі питання? У системі LIGA360: Бухгалтер зібрано 1,4 тисячі алгоритмів дій та інструкцій. Придбайте систему прямо зараз та завжди майте роз'яснення експертів під рукою.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини